Time-Out (2)

Een aantal weken geleden schreef ik over een time-out week en dat ik best eens zo’n week zou willen hebben. Niet wetende dat dit binnen korte tijd werkelijkheid zou worden.

Want nu zit ik ineens in een week waarin mijn agenda helemaal leeg is. Kinderdagverblijf gesloten, praktijk dicht gedaan en een privé afspraak in Brabant afgezegd.

En waar ik altijd had gedacht rustig te worden van een lege agenda, voel ik juist onrust. Mijn hoofd zit vol gedachten en ook mijn lijf is onrustig. Ik ben zo gewend geraakt aan een overvolle agenda dat ik gewoon niet weet wat ik met al die vrije tijd aan moet.

Dan lees ik mijn blog van de time-out week nog een keer door. Daarin heb ik precies beschreven wat ik zou gaan doen als ik een week alle tijd zou hebben. Yoga, meditatie, lange wandelingen met de hond, uitgebreid koffie, lanterfanten, klusjes doen die al lange tijd liggen en een massage.
Gek eigenlijk dat je in je gedachten wel een voorstelling kan maken van zo’n week en dat, als het werkelijkheid wordt, je er zo onrustig van wordt.

Na het lezen van mijn vorige time-out week blog sta ik even stil en bedenk mij dat ik precies datgene kan gaan doen wat ik daar op heb geschreven.

Dus gisteravond een online yogales gevolgd, vanmorgen een extra lange wandeling in het bos gemaakt met de hond, al een klusje bedacht die al lange tijd ligt en mijn eigen voeten met een mengsel van etherische oliën heerlijk gemasseerd.

Vooral in deze tijd moeten we goed voor onszelf zorgen. Gezond eten, vitamine D opdoen in het zonnetje die gelukkig heerlijk schijnt en je rust nemen. Als je ervoor zorgt dat je zelf gezond blijft, help je daarmee ook je medemens.

Liefs, Hanna 💞