Lieve Mark en Lieve Hugo,

Ik twijfelde tussen BESTE Mark en Hugo of LIEVE Mark en Hugo…

Maar ik zeg lieve….Omdat ik geloof dat elk mens in zijn diepste kern liefde is. Omdat ik wil geloven dat jullie handelen vanuit liefde voor jullie medemens en de Nederlandse maatschappij.

Maar als ik te horen krijg dat de lockdown weer voor drie weken wordt verlengd en dat er geen vooruitzicht wordt gesteld voor wat er daarna gaat gebeuren, valt het geloven in die liefde mij erg zwaar. Ik snap dat jullie de druk op de zorg willen verkleinen. Ik snap dat jullie de kwetsbare mensen van onze samenleving willen beschermen. Maar hoe zit het met de hardwerkende mensen in deze samenleving? Mensen die jaren keihard hebben gewerkt om hun bedrijf op te zetten en die nu gewoon hun deuren moeten sluiten. Erg verdrietig word ik hier van.

Ik ben een hard werkende onderneemster met een eigen praktijk. Een praktijk waarvan ik durf te beweren dat het essentieel is voor het welzijn van mijn medemens. Een praktijk waarvan ik de inkomsten gewoon nodig heb om mijn hypotheek te betalen en mijn boodschappen te doen. Als ik een snelle rekensom maak is mijn praktijk nu binnen één jaar tijd al 19 weken, door jullie maatregelen, op “gesloten” gezet.

19 weken waarin ik niet mag werken.19 weken waarin ik € 0,00 omzet draai.

En waar zijn jullie in dit verhaal?

Overheidssteun?…….sorry mevrouw, uw man heeft nog inkomsten! Maar wel de blauwe envelop op mijn deurmat laten vallen en mij een voorschot inkomstenbelasting over 2021 laten betalen.

Inkomsten over 2021…..welke inkomsten?

Snappen jullie dan, Mark en Hugo, dat ik af en toe flink gefrustreerd raak.

Wat ik jullie graag wil zeggen is dat ik na 2 maart weer aan het werk wil in mijn praktijk. Liever morgen al, maar ik wil mij nog wel één keer aanpassen aan jullie regels.

En weten jullie waarom ik weer aan het werk wil?

Omdat ik weet dat mijn behandelingen goed zijn voor het mentale en fysieke welzijn van mijn cliënt. Omdat ik zeker weet dat mijn massages essentieel zijn. Omdat ik weet dat, juist nu, veel mensen hulp nodig hebben. Omdat ik van betekenis wil zijn voor mijn medemens. Omdat ik mijn rekeningen moet betalen. Omdat ik in vrijheid wil leven.

Daarom…….

Liefs, Hanna❤