Geen nieuws

Ik volg geen nieuws. Dat betekent dat ik geen journaal kijk en geen kranten lees. Laatst kwam dit ergens ter sprake. Mensen kijken mij dan altijd vreemd aan. Ze vinden dat “je kop in het zand steken” of ik krijg de vraag “of ik onder een steen leef”. Maar dat is het zeker niet. Soms hoor ik het nieuws van iemand anders of ik lees per ongeluk wat op Facebook. Dus helemaal wereldvreemd ben ik niet.

Toen het dus laatst ter sprake kwam kreeg ik natuurlijk de vraag waarom ik het nieuws vermijd.Daar kan ik een heel duidelijk antwoord op geven. Het nieuws zoals de media ons dat laat zien vind ik heel negatief. Het gaat altijd over narigheid, ellende en negativiteit. Het geeft mij een akelig gevoel. Het gevoel dat we in een wereld leven die alleen maar narigheid kent. En ik geloof en ik vertrouw er ook op dat er in deze wereld meer positieve dan negatieve dingen gebeuren. Alleen laat de media ons dat niet zien.

Zou het niet veel beter zijn als er ook veel positief nieuws in de kranten en op tv te lezen en te horen zou zijn. Ik geloof dat als je positiviteit rond spreidt dit nog meer positiviteit tot gevolg heeft. Daar zou de wereld nog mooier van worden.
Ik geloof ook in de uitspraak van Gandhi, “be the change you wish to see in the world”. Dus laten we vooral bij onszelf beginnen.

Daarom begin ik 2020 positief door jou een heel mooi jaar toe te wensen. Een jaar met veel sprankelende lichtpuntjes, met warmte, liefde en positiviteit.
Begin bij jezelf…….geef jezelf warmte, liefde en positiviteit zodat jouw licht kan stralen en het zich kan verspreiden over onze mooie wereld.

Een massage is een goed begin van lief zijn voor jezelf, van jezelf warmte geven en je lichaam op een positieve manier te voelen.