ER ONDERDOOR OF ER OVERHEEN

Een half jaar geleden had ik het idee al in mijn hoofd.Ik ga LIVE op Facebook!

En een half jaar lang heb ik het voor mij uitgeschoven omdat ik het rete-spannend vond. Ik verzon allerlei smoesjes om het maar niet te doen.

• Mijn haar zit niet goed……

• Mijn huid is te onrustig…..

• Niet de goede tijd van het jaar….

• Ben er even te druk voor…..

Ik verzon smoesjes omdat ik bang was. En weet je waarom ik bang was? Dat mensen het gek zouden vinden en vooral dat ik het niet perfect neer zou zetten. Tot ik die bewuste maandagochtend dacht, “doe eens gek en ga ervoor”. Het kaartje wat ik voor je trok was “leg de lat niet te hoog anders ga je eraan onderdoor” .En terwijl ik even dacht, dat gaat mij deze week niet gebeuren want mijn agenda is leeg, realiseerde ik mij ineens, Lieve Han, je legt die lat al een half jaar lang te hoog. Want als ik die lat niet zo hoog had gelegd voor mijzelf dan was ik al een half jaar eerder live op Facebook gegaan.

AU…die kwam binnen.

Hoe zit het met jou? Waar ligt jouw lat? Laag? In het midden? Beetje hoog? Of heel hoog? Moet bij jou alles perfect? Baal jij ervan als het niet gaat zoals je gepland had? Zo ja, wat doet dat dan met jou? Waarschijnlijk ben je daardoor nooit helemaal tevreden. Of je wordt boos of verdrietig omdat iets niet helemaal goed gelukt is. Of erger nog….je moppert op jezelf omdat je het niet voor 100% perfect hebt gedaan. Kortom….van die lat heel hoog leggen word je geen leuker mens. Niet voor je omgeving en zeker niet voor jezelf.

Zou jij graag jouw lat wat lager willen leggen? Zodat je meer ontspannen kunt leven en meer tevreden kunt zijn over de dingen die je doet. In mijn programma Massage&Coaching leer ik je de lat laag te leggen zodat je er niet onderdoor kan lopen maar er ontspannen overheen kan stappen.

Het was voor mij weer een mooie les. Mijn “live” was zeker niet perfect. Er waren een aantal dingen die de volgende keer anders kunnen. Maar wat was ik trots dat ik het gedaan had en wat kreeg een leuke reacties.

Een vriendin zei, “Han, je was helemaal zoals je bent”. Kijk, en daar draait het nou om….De lat dusdanig laag leggen zodat je op een ontspannen manier gewoon jezelf kan zijn.

Liefs, Hanna❤