Dag bijzonder 2020…

“Wat een jaar”, hoor je veel mensen zeggen. We hebben allemaal onze mening over het jaar 2020. Bizar, naar, heftig, abnormaal, akelig, angstig, enz, enz. Ik vond 2020 een heel bijzonder jaar. Een jaar waarin er ontzettend veel dingen gebeurden die nogal wat vroegen van mijn incasseringsvermogen maar waar ik ook mijn bewustwording mee vergrootte.

🌸Bijzonder omdat 2020 het jaar was waarin ik 50 werd. En dat is zeker een bijzondere gebeurtenis. Waar ik dacht dat ik de mooiste jaren van mijn leven al wel gehad had, kwam ik er juist achter dat mijn leven er na mijn 50e nog mooier op geworden is.

🌸Bijzonder omdat ik acht weken “stil” gezet werd en erachter kwam dat ik totaal niet wist wat ik met al die vrije tijd doen moest. Waardoor ik mij bewust werd dat ik veel te weinig ontspanningsmomenten had genomen de tijd ervoor.

🌸Bijzonder omdat ik besloot mijn baan op te zeggen en helemaal voor mijn praktijk te gaan om zo bewust meer rust voor mijzelf te creëren.

🌸Bijzonder omdat er iemand op mijn pad kwam die mij waardevolle levenslessen gaf.

🌸Bijzonder omdat ik er bewust van werd dat je toch echt meer geniet-momenten uit de dag moet halen omdat het leven zomaar afgelopen kan zijn.

🌸Bijzonder omdat elke keer weer bleek dat ik met een enorme dosis positiviteit geboren ben.

🌸Bijzonder omdat ik elke keer weer leerde niet uit angst te reageren maar de liefde te laten winnen.

Ooit schreef ik in een schriftje de volgende zin: “niet wat je overkomt bepaalt je leven, maar wat je ermee doet”.

En dat heb je in 2020 heel goed kunnen ervaren. Er overkwamen je allerlei dingen die “niet normaal” waren. En dan gaat het erom hoe jij met dit “niet normaal” omgaat.

Word je er boos van? Of verdrietig? Of juist heel bang? Of ga je “go with the flow” en maak je er het beste van in het volste vertrouwen dat het allemaal wel weer goed komt?

Eén ding is zeker…..de keuze HOE je ermee om gaat ligt altijd bij jou.

Dag bijzonder 2020…….Hallo nieuw en fris 2021.Gelukkig weet je niet wat het nieuwe jaar je gaat brengen. Maar je kunt je wel alvast bewust worden hoe je in het leven wilt staan en hoe je om zou willen gaan met bepaalde situaties.

Voorlopig zitten we nog tot 19 januari in een lockdown. Hoe ik mij daarbij voel? Soms ben ik boos, soms gefrustreerd. Maar meestal rustig en relaxed. Hoe ik daarmee omga? Het is wat het is en ik kan aan de situatie niets veranderen.

Ik ga bij mij moeder een paar legpuzzels halen….dan kom ik de komende weken wel door😉