Accu leeg

Ik had laatst een afspraak in Lunteren.
Omdat mijn zoon mijn auto nodig had, had ik de auto van mijn vader geleend.

Nou is de auto van mijn vader nog niet zo oud als mijn vader zelf, maar hij is toch wel antiek te noemen. De buitenkant is niet echt mooi, er ontbreken handige technische snufjes en het rijcomfort is ook niet optimaal. Maar hij brengt mij van A naar B en ik zit droog. En vooral dat laatste is heel fijn.

Ik parkeerde de auto, had een gezellige afspraak en kwam na ruim anderhalf uur weer terug bij de auto. Bij het instappen hoorde ik een belletje rinkelen, die ik bij het uitstappen helaas even had gemist. Dat belletje rinkelde omdat de lampen nog aan stonden. Nou kan ik je vertellen dat die ondertussen al vanzelf uit waren gegaan en dat de auto dus ook niet meer wilde starten. Accu leeg….. En met een lege accu deed de auto dus echt helemaal niks.

Gelukkig was er een hele lieve man (mijn engel voor die dag), die zijn accu aansloot op de mijne. De auto startte weer en ik ben veilig thuis gekomen.

Bij ons mensen is het net als bij auto’s. Als we te lang “aan” staan loopt onze accu ook langzaam leeg. Dan hebben we steeds minder energie, voelen we ons moe en kost alles ons steeds meer moeite. Daarom hebben we, naast ons gezin, ons huishouden en ons werk, tijd nodig voor onszelf. Als we regelmatig een moment voor onszelf nemen laden we onze accu op en kunnen we er weer vol energie tegenaan.

Waar laad jij van op?

Een oplaad-tip van mij……jezelf regelmatig laten masseren is een goede manier om je accu weer op te laden.
Even rust, stilte en aandacht voor jezelf.