Blog Full

Van Hanna Brunekreeft / 7 mei, 2021

Tijd voor jezelf…

Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vorige week plaatste ik deze vraag op mijn pagina. Als ik zo’n vraag neerzet, denk ik er zelf ook altijd even over na.

HEB IK GENOEG TIJD VOOR MEZELF?

Ik had gisteren een middag zonder afspraken in mijn agenda. Dan zou je zeggen dat je een heerlijke middag voor jezelf hebt. Maar ondertussen schoten er allerlei gedachten van activiteiten door mijn hoofd.

🌸Ik moet nog boodschappen doen.

🌸Ik moet nog stofzuigen

🌸Ik moet de hond nog uitlaten.

🌸Ik moet nog een was wisselen en 3 wassen vouwen.

Als ik dit lijstje zo bekijk dan zou mijn middag opgevuld gaan worden met praktische zaken die gewoon gedaan moeten worden.

EN WAAR IS DE TIJD VOOR MEZELF DAN?

Misschien zou er nog ergens een verloren kwartiertje overblijven voor een bak thee en wat gescrol door mijn telefoon.

Toen dacht ik, ik plan eens een heel uur voor mezelf? Een uur helemaal alleen voor mij. Een uur waarin ik mag doen waar ik zin in heb en waar ik blij van word.

DUS MAAKTE IK EEN AFSPRAAK MET MEZELF!

Ik gaf mezelf, van 15.30 uur tot 16.30 uur, tijd speciaal voor mij. En ik bedacht mij hoe ik dit uur zou gaan besteden…

🍀Op de bank met een boek.

🍀Op mijn yogamat.

🍀Op mijn meditatiekussen.

Genoeg ideeën om blij van te worden in elk geval. Het uur voor mezelf werd uiteindelijk een half uur. Maar ook dat halve uur was even een heerlijk moment voor alleen ik. Op mijn meditatiekussen met een heerlijk muziekje erbij was ik na een half uur weer opgeladen en klaar voor de afspraken die ik voor de avond in mijn agenda had staan.

NEEM JIJ GENOEG TIJD VOOR JEZELF?

Of zit jouw hoofd ook altijd vol met dingen die moeten. Tijd nemen voor jezelf laad je op, geeft je ontspanning en nieuwe energie. Vind jij het lastig om tijd te vinden voor jezelf in de hectiek van alledag? Met mijn programma Massage&Coaching help ik je graag op weg naar een leven in balans. Met naast alle “moet”-activiteiten, genoeg tijd voor jezelf.

Ik wens jullie een fijn weekend met heel veel tijd voor jezelf.

Liefs Hanna ❤

Van Hanna Brunekreeft / 24 maart, 2021

Volg je eigen pad…

In mijn ”live” van afgelopen maandag zei ik het al, “VOLG JE EIGEN PAD”.

Dit item kwam vorige week weer op mijn pad. Ik kreeg namelijk een lijst van regels in mijn handen gedrukt van de GGD over onze thuisquarantaine. Toen ik de lijst had doorgenomen, wist ik al dat ik hier niet beter van zou worden. Terwijl ik niet degene was die ziek was.

Dus stelde ik mezelf de vraag, “HOE KAN IK MIJZELF HET BESTE GEZOND HOUDEN”.

Met de antwoorden ging ik aan de slag:

1. Ik at gezonde voeding.

2. Ik ontsmette dagelijks deurklinken, wc’s en trapleuningen.

3. Ik hield afstand van de zieken.

4. En…..ik ging naar buiten. De natuur in. Lekker lopen met de hond.

Nummer 4 stond NIET op de lijst van de GGD. Sterker nog, ik moest eigenlijk binnen blijven. Binnen blijven in een huis waar de corona’s rondvlogen. Eén ding wist ik zeker….

DAAR GA IK NIET BETER VAN WORDEN.

In de wirwar van regels en in de goedbedoelde adviezen van anderen kun je dat pad wat jij wilt volgen kwijtraken. En afdwalen van je pad is niet goed voor jou. Heb je het gevoel dat alles indruist tegen jouw gevoelens, vraag je dan op elk moment van de dag af,

🌿Wat is goed voor mij?

🌿Waar word ik blij van?

🌿Waar heb ik nu behoefte aan?

En luister bij het stellen van één van deze vragen naar je lichaam en naar je hart.

Want...

.🍀Alleen jij weet wat goed voor je is.

🍀Alleen jij weet waar je echt blij van wordt.

🍀Alleen jij weet waar je echt behoefte aan hebt.

En als je luistert naar wat je lichaam je te zeggen heeft en wat je hart je influistert, kun je jouw eigen pad volgen.

Wil jij ook je eigen pad leren volgen? Maar vind je het lastig om naar je lichaam te luisteren? Of hoor jij niet meer wat jouw hart je influistert? In mijn programma Massage&Coaching laat ik je zien en ervaren hoe je weer kan luisteren naar jezelf en wat ervoor nodig is om je eigen pad te volgen.

Ik koos ervoor tijdens de thuisquarantaine mijn eigen pad te volgen.

🌳Ik ging het bos in.

🌳Ik ademde frisse lucht in.

🌳Ik was flink aan het bewegen.

🌳Ik genoot van de natuur.

Daar op de Utrechtse Heuvelrug vormde ik geen gevaar voor mijn medemens maar zorgde ik ervoor dat ik deed waar ik blij van werd, waar ik behoefte aan had en zorgde ik ervoor dat ik gezond bleef.

En dat is één van de resultaten van het volgen van je eigen pad.

Ik zie je graag in mijn praktijk.

Liefs, Hanna❤

Van Hanna Brunekreeft / 10 maart, 2021

ER ONDERDOOR OF ER OVERHEEN

Een half jaar geleden had ik het idee al in mijn hoofd.Ik ga LIVE op Facebook!

En een half jaar lang heb ik het voor mij uitgeschoven omdat ik het rete-spannend vond. Ik verzon allerlei smoesjes om het maar niet te doen.

• Mijn haar zit niet goed……

• Mijn huid is te onrustig…..

• Niet de goede tijd van het jaar….

• Ben er even te druk voor…..

Ik verzon smoesjes omdat ik bang was. En weet je waarom ik bang was? Dat mensen het gek zouden vinden en vooral dat ik het niet perfect neer zou zetten. Tot ik die bewuste maandagochtend dacht, “doe eens gek en ga ervoor”. Het kaartje wat ik voor je trok was “leg de lat niet te hoog anders ga je eraan onderdoor” .En terwijl ik even dacht, dat gaat mij deze week niet gebeuren want mijn agenda is leeg, realiseerde ik mij ineens, Lieve Han, je legt die lat al een half jaar lang te hoog. Want als ik die lat niet zo hoog had gelegd voor mijzelf dan was ik al een half jaar eerder live op Facebook gegaan.

AU…die kwam binnen.

Hoe zit het met jou? Waar ligt jouw lat? Laag? In het midden? Beetje hoog? Of heel hoog? Moet bij jou alles perfect? Baal jij ervan als het niet gaat zoals je gepland had? Zo ja, wat doet dat dan met jou? Waarschijnlijk ben je daardoor nooit helemaal tevreden. Of je wordt boos of verdrietig omdat iets niet helemaal goed gelukt is. Of erger nog….je moppert op jezelf omdat je het niet voor 100% perfect hebt gedaan. Kortom….van die lat heel hoog leggen word je geen leuker mens. Niet voor je omgeving en zeker niet voor jezelf.

Zou jij graag jouw lat wat lager willen leggen? Zodat je meer ontspannen kunt leven en meer tevreden kunt zijn over de dingen die je doet. In mijn programma Massage&Coaching leer ik je de lat laag te leggen zodat je er niet onderdoor kan lopen maar er ontspannen overheen kan stappen.

Het was voor mij weer een mooie les. Mijn “live” was zeker niet perfect. Er waren een aantal dingen die de volgende keer anders kunnen. Maar wat was ik trots dat ik het gedaan had en wat kreeg een leuke reacties.

Een vriendin zei, “Han, je was helemaal zoals je bent”. Kijk, en daar draait het nou om….De lat dusdanig laag leggen zodat je op een ontspannen manier gewoon jezelf kan zijn.

Liefs, Hanna❤

Van Hanna Brunekreeft / 17 februari, 2021

BIJNA LEEG…

Ik sla de bladzijde van mijn agenda om. Na een heerlijk feestweekend, zie ik dat er een paar kleine afspraken in mijn agenda staan. Verder is de hele week leeg! Ja, echt helemaal leeg!

Er ligt een week voor mij waarin ik kan doen en laten wat ik wil. Er wordt niets van mij gevraagd of verwacht. Ik mag helemaal zelf weten hoe ik mijn vrije tijd door ga komen.

Wat een VRIJHEID! Wat een CADEAUTJE!

Hoe vaak heb ik de afgelopen jaren niet verlangd naar een lege agenda? Met twee banen en een huishouden was er jarenlang geen sprake van een lege agenda. En hoewel ik genoot van de dingen die ik deed, ben ik mij er bewust van geworden dat een mens niet is gemaakt om als een “dolle dwaas” te rennen en te vliegen.

EN JIJ…..?Hoe zit het met jouw agenda?

Ren en vlieg jij ook van het één naar het ander? Staat jouw agenda ook bomvol? Roep jij ook met regelmaat, “mag ik wat tijd voor mijzelf alsjeblieft”.

Wat jij nodig hebt, als je bovenstaande vragen met “ja” heb beantwoord, is BALANS.

Balans tussen werken en ontspanning. Balans tussen energie geven en energie opladen. Want een opgeladen jij, kan beter omgaan met drukte en stress. Een opgeladen jij, is écht een veel leuker mens.

En nu hoor ik je denken, “HOE DAN”?

Nou gewoon…door je bewust te worden hoe jouw week eruit ziet en door bewust momenten te plannen voor jezelf.

En omdat ik als geen ander weet hoe lastig het kan zijn om dat zelf te veranderen begeleid ik jou daar graag in. Met mijn programma Massage&Coaching ga je in tien weken naar een leven in balans. Word je jezelf bewust hoe jouw week eruit ziet en leer je tijd voor jezelf te maken en te ontspannen.

Er is één maar………Je moet echt even wachten tot na de lockdown. Tot die tijd geniet ik nog even van die lege agenda.

En daarna……ben ik er helemaal voor JOU!

Liefs, Hanna❤

Van Hanna Brunekreeft / 3 februari, 2021

Lieve Mark en Lieve Hugo,

Ik twijfelde tussen BESTE Mark en Hugo of LIEVE Mark en Hugo…

Maar ik zeg lieve….Omdat ik geloof dat elk mens in zijn diepste kern liefde is. Omdat ik wil geloven dat jullie handelen vanuit liefde voor jullie medemens en de Nederlandse maatschappij.

Maar als ik te horen krijg dat de lockdown weer voor drie weken wordt verlengd en dat er geen vooruitzicht wordt gesteld voor wat er daarna gaat gebeuren, valt het geloven in die liefde mij erg zwaar. Ik snap dat jullie de druk op de zorg willen verkleinen. Ik snap dat jullie de kwetsbare mensen van onze samenleving willen beschermen. Maar hoe zit het met de hardwerkende mensen in deze samenleving? Mensen die jaren keihard hebben gewerkt om hun bedrijf op te zetten en die nu gewoon hun deuren moeten sluiten. Erg verdrietig word ik hier van.

Ik ben een hard werkende onderneemster met een eigen praktijk. Een praktijk waarvan ik durf te beweren dat het essentieel is voor het welzijn van mijn medemens. Een praktijk waarvan ik de inkomsten gewoon nodig heb om mijn hypotheek te betalen en mijn boodschappen te doen. Als ik een snelle rekensom maak is mijn praktijk nu binnen één jaar tijd al 19 weken, door jullie maatregelen, op “gesloten” gezet.

19 weken waarin ik niet mag werken.19 weken waarin ik € 0,00 omzet draai.

En waar zijn jullie in dit verhaal?

Overheidssteun?.......sorry mevrouw, uw man heeft nog inkomsten! Maar wel de blauwe envelop op mijn deurmat laten vallen en mij een voorschot inkomstenbelasting over 2021 laten betalen.

Inkomsten over 2021…..welke inkomsten?

Snappen jullie dan, Mark en Hugo, dat ik af en toe flink gefrustreerd raak.

Wat ik jullie graag wil zeggen is dat ik na 2 maart weer aan het werk wil in mijn praktijk. Liever morgen al, maar ik wil mij nog wel één keer aanpassen aan jullie regels.

En weten jullie waarom ik weer aan het werk wil?

Omdat ik weet dat mijn behandelingen goed zijn voor het mentale en fysieke welzijn van mijn cliënt. Omdat ik zeker weet dat mijn massages essentieel zijn. Omdat ik weet dat, juist nu, veel mensen hulp nodig hebben. Omdat ik van betekenis wil zijn voor mijn medemens. Omdat ik mijn rekeningen moet betalen. Omdat ik in vrijheid wil leven.

Daarom…….

Liefs, Hanna❤

Van Hanna Brunekreeft / 30 december, 2020

Dag bijzonder 2020…

“Wat een jaar”, hoor je veel mensen zeggen. We hebben allemaal onze mening over het jaar 2020. Bizar, naar, heftig, abnormaal, akelig, angstig, enz, enz. Ik vond 2020 een heel bijzonder jaar. Een jaar waarin er ontzettend veel dingen gebeurden die nogal wat vroegen van mijn incasseringsvermogen maar waar ik ook mijn bewustwording mee vergrootte.

🌸Bijzonder omdat 2020 het jaar was waarin ik 50 werd. En dat is zeker een bijzondere gebeurtenis. Waar ik dacht dat ik de mooiste jaren van mijn leven al wel gehad had, kwam ik er juist achter dat mijn leven er na mijn 50e nog mooier op geworden is.

🌸Bijzonder omdat ik acht weken “stil” gezet werd en erachter kwam dat ik totaal niet wist wat ik met al die vrije tijd doen moest. Waardoor ik mij bewust werd dat ik veel te weinig ontspanningsmomenten had genomen de tijd ervoor.

🌸Bijzonder omdat ik besloot mijn baan op te zeggen en helemaal voor mijn praktijk te gaan om zo bewust meer rust voor mijzelf te creëren.

🌸Bijzonder omdat er iemand op mijn pad kwam die mij waardevolle levenslessen gaf.

🌸Bijzonder omdat ik er bewust van werd dat je toch echt meer geniet-momenten uit de dag moet halen omdat het leven zomaar afgelopen kan zijn.

🌸Bijzonder omdat elke keer weer bleek dat ik met een enorme dosis positiviteit geboren ben.

🌸Bijzonder omdat ik elke keer weer leerde niet uit angst te reageren maar de liefde te laten winnen.

Ooit schreef ik in een schriftje de volgende zin: “niet wat je overkomt bepaalt je leven, maar wat je ermee doet”.

En dat heb je in 2020 heel goed kunnen ervaren. Er overkwamen je allerlei dingen die “niet normaal” waren. En dan gaat het erom hoe jij met dit “niet normaal” omgaat.

Word je er boos van? Of verdrietig? Of juist heel bang? Of ga je “go with the flow” en maak je er het beste van in het volste vertrouwen dat het allemaal wel weer goed komt?

Eén ding is zeker…..de keuze HOE je ermee om gaat ligt altijd bij jou.

Dag bijzonder 2020…….Hallo nieuw en fris 2021.Gelukkig weet je niet wat het nieuwe jaar je gaat brengen. Maar je kunt je wel alvast bewust worden hoe je in het leven wilt staan en hoe je om zou willen gaan met bepaalde situaties.

Voorlopig zitten we nog tot 19 januari in een lockdown. Hoe ik mij daarbij voel? Soms ben ik boos, soms gefrustreerd. Maar meestal rustig en relaxed. Hoe ik daarmee omga? Het is wat het is en ik kan aan de situatie niets veranderen.

Ik ga bij mij moeder een paar legpuzzels halen….dan kom ik de komende weken wel door😉

Van Hanna Brunekreeft / 10 november, 2020

LEEF JIJ? OF WORD JE GELEEFD?

Soms heb ik een week die mij het gevoel geeft dat ik geleefd word.

Dan staat mijn agenda, ook op mijn vrije dagen, bomvol en ga ik van de ene afspraak naar de andere. Dan heb ik geen tijd voor mezelf en dus geen tijd om op te laden.En dat ervaar ik als stressvol, vermoeiend en zeer slopend. Daar word ik echt geen leuker mens van!

Ik wil niet geleefd worden. Ik wil leven….

En daarmee bedoel ik dat ik mijn leven bewust wil leven. Dat ik bewust wil genieten van de dingen die ik doe. En ook dat ik bewust de tijd neem voor mezelf. Voor een heerlijke bak koffie, voor een meditatie, voor een uitgebreide boswandeling met de hond.

Daar geniet ik van, daar word ik blij van, daar laad ik van op en daar word ik een leuker mens van. En het geeft mij het gevoel dat ik LEEF!

En jij….? Leef jij? Of word je geleefd?

Staat jouw agenda bomvol? Vlieg jij van het één naar het ander? Heb jij geen tijd voor jezelf? Wil jij heel graag genieten van het leven? Dat kan….En ik help je er graag mee. Ik begeleid je naar balans tussen stress en ontspanning zodat je meer tijd voor jezelf krijgt en LEEFT in plaats van geleefd wordt.

Maak een afspraak voor een massage waarbij ik je kennis laat maken met het programma Massage&Coaching.

Ik zie je graag in mijn praktijk.

Liefs, Hanna❤️

Van Hanna Brunekreeft / 25 oktober, 2020

NEE IS OOK EEN ANTWOORD.

Nee zeggen…..

Ik was er niet goed in.

Dat betekende dat als mij iets gevraagd werd ik mezelf in allerlei bochten ging wringen om aan die vraag te voldoen. En dan moest ik oppas regelen voor de kinderen of een vriendinnen-afspraak afzeggen of mijn boodschappen uitstellen of mijn vrije middag opofferen. In elk geval ging het altijd ten koste van mezelf.

Kun jij het….? Nee zeggen….

Kun jij als iemand iets van je vraagt gewoon zeggen “nee, geen tijd” of “nee, geen zin”. Wat zou het heerlijk zijn als we dat gewoon eerlijk konden zeggen. Kinderen kunnen dat wel. Die zeggen gewoon keihard tegen een ander kind “nee, ik heb geen zin om met jou te spelen”. Als kind lukte het dus wel maar gaandeweg het volwassen worden ben je het verleerd.

Waarom is nee zeggen toch zo lastig? Wat is het waarom je moeite hebt met het woordje “nee”. Het kan zijn dat je de ander niet wil kwetsen of je wilt graag dat de ander je aardig vindt. Of je bent opgevoed met de regel dat je altijd iets voor een ander moet doen. Of misschien heb je er zelf wel moeite mee als iemand “nee” tegen jou zegt. Wat het ook is…geen “nee” kunnen zeggen gaat altijd ten koste van jezelf.

Ik las laatst ergens “nee” zeggen tegen een ander, is “ja” zeggen tegen jezelf.

En zo is het……

Ik heb geleerd “nee” te zeggen toen er iemand op mijn werk ooit zei “ik bel jou als eerste om in te vallen, want jij zegt toch nooit “nee”. Sinds die opmerking ben ik “nee” gaan zeggen. Eerst nog met een verklaring erbij en later gewoon een “nee, gaat mij niet lukken”. In het begin voelde ik mij daar schuldig over maar dat gevoel verdween naarmate ik vaker “nee” zei.

Wij hebben het ook onze kinderen alvast geleerd. Wij zeggen hier in huis altijd, “nee, is ook een antwoord”. Dat betekent dat als ik de mannen hier in huis iets vraag ik een “nee” kan verwachten. Daar word ik dan niet altijd blij van maar het is wel fijn dat zij al jong geleerd hebben hun grens aan te geven en voor zichzelf te kiezen.

En jij…..kun jij je grens aangeven en voor jezelf kiezen?

Als iemand iets van je vraagt zet dan de volgende vragen eens op een rijtje:

• Wat brengt het mij?

• Wat doet het met mij?

• Hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Naar aanleiding daarvan beslis je of je “ja” of “nee” antwoordt op de vraag. En dat is zeker niet egoïstisch. Dat is gewoon GOED VOOR JEZELF ZORGEN.

Succes, ik weet zeker dat het je gaat lukken. Maar mocht het toch een dingetje voor je zijn dan help ik je graag verder. Ik begeleid je naar balans tussen stress en ontspanning zodat je meer tijd voor jezelf krijgt om de dingen te doen waar je blij van wordt. Maak een afspraak voor een massage waarbij ik je kennis laat maken met het programma Massage&Coaching.

Ik zie je graag in mijn praktijk.

Liefs, Hanna

http://santulan.nl/volwassenen-massage-coaching/

Van Hanna Brunekreeft / 15 mei, 2020

Ik word hier zo blij van

De kop is er weer vanaf.

Dat wil zeggen dat ik, na acht weken gesloten te zijn geweest, de eerste week in mijn praktijk weer gedraaid heb.

En wat was dat fijn zeg!

Een grote verscheidenheid aan mensen heb ik deze week weer mogen masseren. En elk met hun eigen verhaal hoe ze de acht weken door zijn gekomen.

• De vrouw die in de zorg werkt.
• De moeder die thuis moest werken en juf moest zijn voor
haar kinderen.
• De man die zwaar lichamelijk werk doet.
• De vrouw die haar vader in het verpleeghuis alleen
achter glas mocht bezoeken.
• De man die thuis moest werken terwijl ook de rest van
het gezin thuis rondliep.
• De tiener die online school moest volgen.

Veel verschillende verhalen maar toch allemaal twee dingen gemeen. Ze hadden veel stress ervaren en waren weer heel hard toe aan een uur voor zichzelf.

Een uur waarin er niets van ze gevraagd werd.
Een uur om te ontspannen, om pijntjes in hun lichaam te laten verdwijnen, hun hoofd leeg te maken en de balans terug te vinden in de drukte van alledag.

En dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen,

DAAR WORD IK TOCH ZO BLIJ VAN....

Ben jij ook toe aan tijd voor jezelf, aan rust en ontspanning en meer balans in je leven neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Van Hanna Brunekreeft / 24 april, 2020

Zo dubbel…..

ZO DUBBEL......

Zoals ik wel eens eerder geschreven heb, ligt mijn vader regelmatig bij mij op de massagetafel. Zo houdt hij zijn spieren los en zijn gewrichten redelijk soepel op zijn 78e.

En nu kan dat dus niet....

Ik bezoek mijn ouders wel, maar blijf op gepaste afstand. Doordat ze nu meer thuis zitten en minder bewegen en misschien ook nog wel wat Corona-stress ervaren gaat alles in hun lijf vastzitten, pijn doen en ongemakken geven.

Mijn zus geeft aan dat het goed zou zijn als ik pa zou masseren. Zijn nek en schouders doen zeer en hij wordt daardoor regelmatig duizelig.

En dat geeft mij dus een dubbel gevoel....

Ik mag niet masseren. Ik mag niet te dicht bij mijn ouders in de buurt komen en ik mag ze al helemaal niet aanraken.

Maar ik stel het ze toch voor.

Want ik durf met zekerheid te zeggen dat juist het afstand nemen van elkaar en het elkaar niet meer aan mogen raken, absoluut niet goed is voor onze gezondheid.

Sterker nog, het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat aanraken een eerste levensbehoefte is. Het hoort thuis in het rijtje eten, drinken en veiligheid. We hebben aanraking nodig om ons goed te voelen, blij van te worden, liefde te voelen, van betekenis te zijn en om het gelukshormoon oxytocine aan te maken die het stresshormoon cortisol onderdrukt.

Mijn vader laat weten dat hij graag gemasseerd wil worden. Hij weet dat hij daarvan opknapt. Hij wil niet naar mij toe komen, dus ga ik naar hem. Zittend op een stoel masseer ik de spieren in zijn schouders en nek los zodat er meer ruimte ontstaat, de doorbloeding weer goed op gang komt en de energieën weer vrij kunnen stromen. Als het klaar is zegt hij dat het al stukken beter voelt.

Mijn moeder, die nooit gemasseerd wil worden, heeft staan kijken en wil dan toch ook heel graag iets aan haar pijnlijke schouders gedaan hebben.

Na een uur stap ik blij de deur uit.
“Uw masseuse aan huis komt volgende week nog een keer bij jullie langs voor herhaling van de behandeling”, zeg ik.

Want de kracht zit in de herhaling. Als je met regelmaat jezelf laat masseren en daarmee je spieren los houdt, tot rust komt en je hoofd eens lekker leeg maakt, dan kun je daar alleen maar beter van worden.

Liefs, Hanna